KÉK FILMKLUB - 2011. április 18. hétfő 8 óra
KINO MOZI (1137 Budapest, Szent István körút 16.)Folytatódik a Kortárs Építészeti Központ filmklub sorozata. A középpontban nem a film, hanem a filmet néző ember áll: építészeket hívunk meg, akikkel egy-egy, számukra meghatározó (vagyis kedvenc) filmet nézünk meg, amit közös beszélgetés követ.

Vendégünk Tihanyi Dominika és Pozsár Péter, az Újirány Csoport építészei lesznek az Építészmérnökök című filmmel.

Kurátorok: Böszörményi Gábor, Édes Balázs, Soltész Noémi

Jegy: 1000 Ft / diák: 800 Ft.

Építészmérnökök (német, Peter Kahane, 1990)

A film egy építészeti projekt körül forog, a szocializmus utolsó perceiben: fiatal építészekre bízzák egy hatalmas, új lakóövezet megtervezését. Daniel állítja össze a tervező csoportot, régi évfolyamtársaiból. Fantasztikus terv születik - mozi, vietnami étterem, fagyizó, növények borította tetőterasz - a természet és művészet elegye. Amiből természetesen nem lesz semmi, csak egy fantáziátlan torzó, hullámvonalak és nyolcszögek helyett az unalomig ismert kockákkal.

Kortárs Építészeti Központ, Hungarian Contemporary Architecture Centre, Kortársz Építészet, Kortársz Építész, Kortársz Építészeti, Kortárs, Építész, Építészeti, Építészet, Hungarian, Contemporary, Architecture, Architectural, Architect, Center, Centre, kÉk